fb_img
+389 2 3078 801 ONLINESHOP@CITYBOX.MK НАЈАВА/РЕГИСТРАЦИЈА

ДОСТАВАНачин на достава
Достава се врши преку екстерни курирски служби, единствено и само на адресата дадена при креирање нарачка.

Курирски служби
Доставата се врши преку Фалкон Логистик или Еко Логистик Сервис.

Трошоци за достава
За нарачки чија вредност е под 2490 денари, трошокот за достава е 150 денари.
За нарачки чија вредност е над 2490 денари, трошокот за достава е бесплатен.
Трошокот за достава се плаќа на врата при испорачување на пратката.

Трошок за достава за нарачки со производи пратени од повеќе магацини
Една нарачка која што содржи повеќе производи, може да биде испратена од неколку различни магацини поради достапноста на залихите. Тоа значи дека ќе ви стигнат повеќе пратки, но вие ќе платите САМО една поштарина.

Бесплатна достава
Со креирање на нарачка во износ еднаков или поголем од 2490 денари доставата е бесплатна.

Рок за достава
Рокот за достава е до 5 работни денови. Доставата може да се пролонгира доколку во дадениот рок има неработни денови или доколку ја направите нарачката за време на распродажба.

Важни информации за достава
Испораката се врши од понеделник до петок → 8 – 20ч и сабота → 8 – 16ч. на адресата посочена во нарачката. За таа цел, потребно е да обезбедите лице кое ќе биде присутно за превземање на пратката на адресата која што ја имате приложено.
При преземање на пратката потребно е да се потпишете на испратницата која ќе ви ја приложи курирот.
Доколку курирот не успее да ве пронајде на посочената адресата, тогаш повторно ќе се обиде телефонски да ве исконтактира на бројот кој го имате оставено при креирањето на нарачката и ќе може да се договорите за нов термин на испорака.
Доколку и при вториот обид курирот не успее да ве пронајде тогаш пратката ќе биде вратена кај нас.
Трошокот на испорака е обврска на Сити Бокс во првиот обид за достава. Доколку нарачката биде вратена од курирската служба поради неуспешен обид за контактирање на клиентот, а клиентот сака да ја добие истата, трошокот за испорака е на товар на клиентот.